Dla zaangażowanych w walkę z GMO i przekonanych o jedyn...
2011-06-06 06:16:54 - witek
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9730467,Kielki_fasoli_zrodlem_smiercionosnej_infekcji__Dzisiaj.html
Zdaje się, że ekologiczne okazuje się nie zawsze zdrowe.
Szczególnie, że głównym źródłem pałeczki okrężnicy (E.coli) pozostają
ludzkie odchody.
Oczywiście abstrahując od zdroworozsądkowego mycia warzyw.
Witek
Re: Dla zaangażowanych w walkę z GMO i przekonanych o j...
2011-06-06 13:12:20 - Ikselka
> Witam
>
> wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9730467,Kielki_fasoli_zrodlem_smiercionosnej_infekcji__Dzisiaj.html
>
> Zdaje się, że ekologiczne okazuje się nie zawsze zdrowe.
> Szczególnie, że głównym źródłem pałeczki okrężnicy (E.coli) pozostają
> ludzkie odchody.
Co ma tutaj do rzeczy GMO i zdrowa żywność, doprawdy trudno dociec.
Klepiesz tendencyjnie jak zwykle i jak zwykle bez związku. Kto głupi żre te
kiełki? Chyba tylko ci, co nie mają pojęcia o istnieniu bakterii. Sam
sposób produkcji tego badziewia to jedna wielka mnożarka WSZELKICH
bakterii, nie tylko E.coli. W kiełkujacym ziarnie (groszku, fasoli i
rzodkiewki lub innym) bogatym w białko, działają się w okresie kiełkowania
i właśnie w tym okresie enzymy rozkładające to białko. Ciepło i wilgoć
robią z niego wspaniałą pożywkę dla bakterii różnego typu. Wtedy wystarczy
wsadzić tam brudną łapę z bakteriami E.coli na skórze i enzymy nadtrawiają
wierzchnią warstwę skóry uwalniajac zgraje owych bakterii... Następuje
lawinowe namnażanie w idealnie przygotowanym środowisku białkowym... i oto
mamy, co mamy.
--
XL
Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka. Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20of%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
Re: Dla zaangażowanych w walkę z GMO i przekonanych o j...
2011-06-06 18:57:10 - Gorzelnia w Pułtusku
> sposób produkcji tego badziewia to jedna wielka mnożarka WSZELKICH
> bakterii, nie tylko E.coli. W kiełkujacym ziarnie (groszku, fasoli i
> rzodkiewki lub innym) bogatym w białko, działają się w okresie kiełkowania
> i właśnie w tym okresie enzymy rozkładające to białko. Ciepło i wilgoć
> robią z niego wspaniałą pożywkę dla bakterii różnego typu. Wtedy wystarczy
> wsadzić tam brudną łapę z bakteriami E.coli na skórze i enzymy nadtrawiają
> wierzchnią warstwę skóry uwalniajac zgraje owych bakterii... Następuje
> lawinowe namnażanie w idealnie przygotowanym środowisku białkowym... i oto
> mamy, co mamy.
OJP. Wypiłem 2 litry wódy w weeknd i myśłałem że nie będę miał lepszych
odlotów. Ale mam po przeczytaniu Twoich bredni. Kim jestes z zawodu, że się
spytam? Myślę że mógłbym Ci ufundować Nagrode Nobla
Re: Dla zaangażowanych w walkę z GMO i przekonanych o j...
2011-06-06 21:29:32 - vcore
> OJP. Wypiłem 2 litry wódy w weeknd i myśłałem że nie będę miał lepszych odlotów. Ale mam po
> przeczytaniu Twoich bredni. Kim jestes z zawodu, że się spytam? Myślę że mógłbym Ci ufundować
> Nagrode Nobla
Chętnie przeczytamy zatem dlaczego uważasz że to są brednie, skoro tak twierdzisz to zapewne masz ku
temu niepodważalne powody
Re: Dla zaangażowanych w walkę z GMO i przekonanych o j...
2011-06-15 16:41:39 - JaMyszka
> Witam
> wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9730467,Kielki_fasoli_...
> Zdaje się, że ekologiczne okazuje się nie zawsze zdrowe.
> Szczególnie, że głównym źródłem pałeczki okrężnicy (E..coli) pozostają
> ludzkie odchody.
Ktoś im nieźle nasrał w ten interes kiełkowy;p
> Oczywiście abstrahując od zdroworozsądkowego mycia warzyw.
A mnie co innego dziwi -- że ta pogoń za pieniądzem pozbawia
producentów żywności wyobraźni, że stosują świeżą gnojówkę lub
ścieki sanitarne (bo na hiszpańskich warzywach też była E. coli).
I tu zwracam uwagę wszystkim tym, którzy planują własne oczyszczanie
ścieków ze swoich gospodarstw domowych - skrócenie niektórych procesów
(zmniejszenie gabarytów urządzeń) może skutkować zatrucie się własnym
gównem (pewnie, że nie od zaraz, ale dopiero po jakimś czasie).
--
Pozdrawiam :)
JM
www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): zwijaj.pl/