schab jest, piekarnika niet

lamia Data ostatniej zmiany: 2011-08-09 07:56:58

schab jest, piekarnika niet

2011-08-05 10:22:03 - lamia

czyda się udusić schab (w kawale) w szybkowarze?
trzeba pewnie dać wody -a wtedy to go ugotuję chyba - jakieś pomysł? ratunek
?




Re: schab jest, piekarnika niet

2011-08-05 11:19:03 - Ana

Użytkownik lamia napisał w wiadomości
news:j1g970$271$1@node2.news.atman.pl...
> czyda się udusić schab (w kawale) w szybkowarze?
> trzeba pewnie dać wody -a wtedy to go ugotuję chyba - jakieś pomysł?
> ratunek

przypraw schab w/g upodobania. Potem obsmaż ze wszystkich stron na patelni,
wrzuć do garnka i duś. NIe w szybkowarze, tylko w zwykłym garnku pod
przykryciem



Re: schab jest, piekarnika niet

2011-08-05 11:31:39 - Waldemar Krzok

lamia wrote:

> czyda się udusić schab (w kawale) w szybkowarze?
> trzeba pewnie dać wody -a wtedy to go ugotuję chyba - jakieś pomysł?
> ratunek ?

Robię czasami schab nadziewany suszonymi śliwkami (lub rodzynkami),
migdałami i boczkiem. Duża część duszenia odbywa się w szybkowarze. Ale nie
zalewam wodą, tylko sosem pomidorowym. W archiwum grupy powinien być przepis
na to. Nazwa potrawy lomo mechado.

Waldek

--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.



Re: schab jest, piekarnika niet

2011-08-05 17:19:05 - yapann

Waldemar Krzok wrote in message
news:9a1rjrFip4U1@mid.uni-berlin.de...
> migdałami i boczkiem. Duża część duszenia odbywa się w szybkowarze. Ale
> nie
> zalewam wodą, tylko sosem pomidorowym. W archiwum grupy powinien być
> przepis
> na to. Nazwa potrawy lomo mechado.

lomo mechado :) ok
(brzmi dobrze bo zagadkowo - jak na faszerowany schab)

Dzięki.









szybko-schab (Re: schab jest, piekarnika niet)

2011-08-05 17:57:12 - lamia

> migdałami i boczkiem. Duża część duszenia odbywa się w szybkowarze. Ale
> nie
migdały do tego - niezły patent (choć drogi).

zrobiłam zmoją wersją autorską (na bazie jabłek i dżemu węgierkowego) -
zalewa (na wodzie) do połowy mięsa
20 min najednej, plus niecałe 10 po odwróceniu, na umiarkowanym ciśnieniu -
włókna się rozchodzą jak polędwiczka i nie są suche
się bałam że sie przyjara do dna
a tu pozytywnie zaskoczona - lepsze niż z piekarnika !









Re: schab jest, piekarnika niet

2011-08-08 14:32:20 - W=?ISO-8859-2?B?s2FkeXOzYXcgIKNvtg==?=

In article , lamia
wrote:

> czyda się udusić schab (w kawale) w szybkowarze?
> trzeba pewnie dać wody -a wtedy to go ugotuję chyba - jakieś pomysł? ratunek
> ?

Czemu w szybkowarze? Wręcz przeciwnie - w zwykłym garze.

Władysław



Re: schab jest, piekarnika niet

2011-08-09 07:56:58 - jagr

/ Użytkownik lamia napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:j1g970$271$1@node2.news.atman.pl...

/ czy da się udusić schab (w kawale) w szybkowarze?
/ trzeba pewnie dać wody -a wtedy to go ugotuję chyba - jakieś pomysł?
ratunek

Teraz to pewnie schab już zjedzony?
Długi rondel, schab zanurzony do połowy w smalcu. 10 minut gotowania w
smalcu,
następnie odwrócić i drugie 10 minut. Po przestygnięciu wyjmujemy i jemy.
Ma być w środku lekko różowy.




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS