Sos tysiąca wysp taki jak w Ikei?
2011-10-05 05:00:11 - Aicha
Macie swój ulubiony wariant? Bo w necie jest to sos tysiąca wersji :)
--
Pozdrawiam - Aicha
wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
Re: Sos tysiąca wysp taki jak w Ikei?
2011-10-05 08:33:56 - Paulinka
> Żartowałam :)))
>
> Macie swój ulubiony wariant? Bo w necie jest to sos tysiąca wersji :)
Sama nie robię tego sosu, ale bardzo mi smakuje ten :
www.heinz.pl/prod_sos_1000wysp.php
--
Paulinka
Re: Sos tysiąca wysp taki jak w Ikei?
2011-10-05 10:32:19 - medea
> Żartowałam :)))
>
> Macie swój ulubiony wariant? Bo w necie jest to sos tysiąca wersji :)
>
Szczerze mówiąc, to nie wiem, jak właściwie powinien smakować, bo w
zależności od producenta smak się zmienia. ;) O ile to jest to, co mam
na myśli, to robię to zwykle tak, że mieszam keczup z majonezem i
odrobiną gęstej śmietany (proporcje takie, żeby uzyskać pożądany kolor i
konsystencję), dosmaczniam sokiem z cytryny i ostrą papryką lub
pieprzem. Bardzo ważny jest keczup, bo ma duży wpływ na smak całości,
Heinza chyba najlepszy.
Ewa
Re: Sos tysiąca wysp taki jak w Ikei?
2011-10-05 23:45:22 - Aicha
Dzięki za podpowiedzi. Tak czy inaczej, trzeba będzie podążyć w stronę
Heinza :)
--
Pozdrawiam - Aicha
wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku