Pożywne, chrupane między posiłkami, uwielbiane przez młodszych i dorosłych. Wafle ryżowe, bo o nich mowa to kolejny produkt, który wzbogaca ofertę firmy Sante i już można go szukać na sklepowych półkach. Naturalne, z amarantusem lub z solą himalajska – każdy znajdzie coś dla siebie. Wszystkie wafle wypieczone zostały według tradycyjnej receptury z pełnego ziarna ryżu brązowego i są gwarancją jakości oraz wyjątkowego smaku!
Wprowadzenie do sprzedaży wafli ryżowych jest kolejnym krokiem na drodze do realizacji głównego założenia firmy – dostarczania konsumentom zdrowych, naturalnych produktów i rozszerzanie oferty produktowej. Pojawienie się na półkach chrupiących wafli jest odpowiedzią na rosnące zainteresowanie konsumentów zdrowymi, ryżowymi produktami. Jesteśmy przekonani, że nasze wafle spełnią wymagania wielbicieli tego typu przekąsek oraz przyciągną konsumentów, którzy dotychczas ich nie próbowali. Przyciągnąć może z pewnością bogactwo witamin i minerałów, które przyczynią się do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Źródło błonnika
Wafle ryżowe to przede wszystkim źródło błonnika pokarmowego – substancji niezbędnej do usprawnienia pracy układu trawiennego… ale nie tylko. Błonnik przyczynia się obniżenia ilości złego cholesterolu we krwi i reguluje proces metabolizmu. Dzięki temu spożywając wafle ryżowe nie tylko zaspokajamy głód między posiłkami, ale również uzupełniamy zapotrzebowanie organizmu na bardzo ważne substancje.
Amarantus i sól himalajska
Z amarantusem, z solą himalajską i naturalne – to trzy rodzaje wafli ryżowych Sante. Składniki i dodatki zostały dodane z uwzględnieniem zdrowotnych właściwości i zapotrzebowania naszego organizmu. Amarantus jest bogaty w wiele składników odżywczych na czele z kwasem foliowym i pantotenowym oraz minerałami: wapniem, potasem, cynkiem, magnezem czy fosforem. Amarantus, który ze względu na swoje właściwości nazywany jest „zbożem XXI wieku” i „świętym zbożem” jest źródłem białka, niezbędnego do rozwoju kości i zębów oraz do zapewnienia organizmowi potrzebnej energii. Sól himalajska uznawana jest za najczystszą i najzdrowszą sól na świecie ze wzglądu na ilość minerałów w jej składzie. Swój kolor zawdzięcza barwie skały z której pochodzi, a jego większa intensywność wskazuje na wyższą zawartość żelaza. Ten „różowy diament” wydobywany jest ręcznie i nie zawiera żadnych zanieczyszczeń.
Niewielka ilość tłuszczu i cukrów
Niewielka ilość tłuszczów oraz cukrów zawartych w waflach ryżowych Sante sprawie, że są one pożywną niskokaloryczną przekąską dla każdego. Nasze wafle są grubsze niż te dostępne wcześniej na rynku. Idealnie smakują z dodatkami w formie warzyw i owoców. Do szkoły, do pracy, w czasie relaksu w domu czy na wakacjach! Zawsze znajdzie się czas na WAFLE RYŻOWE!
dostarczył infoWire.pl