Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2017-02-13

A A A POLEĆ DRUKUJ

,,Usta i nos” warsztat z cyklu ,,Szef dla Szefów” pod auspicjami poradnika ,,Wine Folly”

150x110

8 lutego br. w stołecznej restauracji ,,Qchnia Artystyczna” odbyło się spotkanie przedstawicieli branży HoReCa z cyklu ,,Szef dla Szefów”, którego tematem przewodnim były wina. Wydarzenie zostało zorganizowane z okazji premiery książki ,,Wino. Praktyczny Poradnik. Wine Folly" przez partnera wydania, sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska.

Celem spotkania było zapoznanie uczestników z analizą sensoryczną win oraz odświeżenie wiedzy nt. zasad sztuki wine pairingu. Warsztat poprowadził ekspert ds. wina w MAKRO, Tomasz Fijał. Podczas spotkania przybliżone zostały czynniki wpływające na aromat i smak wina, metody degustacji wykorzystywane przez profesjonalistów oraz zasady łączenia wina z potrawami. Uczestnicy mieli również okazję wziąć udział w degustacji kilku wyjątkowych win pochodzących z oferty sieci MAKRO, pośród których znalazły się m.in. Adoria Riesling, Moscato De Liquoroso oraz Fernway Sauvignon Blanc.

,,Wino. Praktyczny poradnik. Wine Folly” to bestsellerowa nowość na rynku poradników dla amatorów i koneserów wina, stanowiąca książkową wersję nagradzanego wieloma prestiżowymi nagrodami serwisu winefolly.com; w Polsce ukazała się nakładem wydawnictwa Dream Books. Partnerem wydania jest organizator wydarzeń z cyklu ,,Szef dla Szefów”, sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska.


dostarczył infoWire.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS