Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2016-03-22

A A A POLEĆ DRUKUJ

Tradycyjny smak śniadania Wielkanocnego

Wielkanoc, to w każdym polskim domu nie tylko przeżycie duchowe, ale i wydarzenie kulinarne. Co roku staramy się, aby nasze świętowanie było wyjątkowe i smakiem dorównywało przeżyciom kulinarnym pamiętanym z dzieciństwa. Nic więc dziwnego, że z coraz większą pieczołowitością przywiązujemy wagę do wyboru mięs serwowanych podczas świątecznych posiłków. Aromatyczne wędliny od lokalnego producenta i...

Po 40. dniach wyrzeczeń nareszcie przychodzi czas święta. Stąd też Wielkanoc pragniemy celebrować doskonałym smakiem i wysoką jakością produktów wędliniarskich. Wędlinami, co do których mamy pewność, że zostały przygotowane z najlepszych mięs zgodnie z dawnymi recepturami. Szynki, kiełbasy i pasztety odzwierciedlające smakiem dawne wiejskie wędliny - wytwarzane przez lokalnych producentów wiodą prym na naszych świątecznych stołach. Wyjątkowe produktu tj.: Biała Kiełbasa i Kiełbasa Dymiona maki Hańderek, to przepis na pyszne święta. Tradycyjna biała kiełbasa – naturalny smak Wielkanocy Wielkanoc, to czas radości i obfitości. Na świąteczne stoły trafiają mięsa w różnej postaci – kiełbasy białe parzone i wędzone w dymie olchowo-bukowym, wieprzowe pieczenie, pasztety z królików i sycące żurki. Biała Kiełbasa Parzona marki Hańderek tradycyjnie gości na świątecznych stołach. Oczywiście można podać ją sauté, jedynie podgrzewając w wodzie lub poświecić jej więcej czasu i upiec w piekarniku. Można podać ją również w nieco odmiennej formie. Obtoczona w panierce lub cieście naleśnikowym będzie smakować zupełnie inaczej. Naturalny smak białej kiełbasy świetnie podkreślą wyraziste dodatki takie jak: ostra musztarda, chrzan lub ćwikła. Biała kiełbasa obok kolorowych pisanek i baby wielkanocnej, to zdecydowanie obowiązkowe „delikatesy”, tych bardzo wiosennych i radosnych świąt. Wiejski żurek z plastrami dymionej kiełbasy – świąteczny rarytas Żurek i barszcz biały, to dwie zupy podawane w nietypowej porze, podczas dość późnego wielkanocnego śniadania. Zupy te przygotowane  na wywarze mięsnym lub warzywnym, w zależności od regionu oddają głębię smaku wówczas, gdy towarzyszą im plastry wiejskiej kiełbasy. Dodatek umiejętnie przyprawionej Kiełbasy Dymionej sprawi, że aromat żuru oczaruje wszystkich domowników, a tradycyjna zupa będzie smakować unikatowo. Znakomita polska wieprzowina, jej naturalny smak i odpowiedni zestaw przypraw będą doskonałym dodatkiem do tej tradycyjnej zupy.





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS