Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2020-04-29

A A A POLEĆ DRUKUJ

Szybkie dania z pięciu składników

Nie zawsze mamy ochotę spędzać w kuchni długie godziny. Zdarza się, że potrzebujemy nieskomplikowanych rozwiązań, które pozwolą nam szybko cieszyć się smakiem. W takiej sytuacji doskonale sprawdzą się potrawy zawierające jedynie pięć podstawowych składników! Przygotowanie ich zajmie nam nie więcej niż 15 minut, do tego chwila spędzona w piekarniku lub na patelni i gotowe!

Czasem bardzo długo zastanawiamy się nad tym, co ugotować. Bywa też tak, że takie rozważania trwają dłużej niż samo przygotowanie potrawy. Dlatego dzisiaj przychodzimy do Was z dwiema gotowymi propozycjami na proste i szybkie dania – ale z jakim efektem końcowym!

Kolorowe szaszłyki

Jeśli szukamy pomysłu na smaczny obiad, który przygotujemy w kilkanaście minut – szaszłyki są idealnym rozwiązaniem. Dzięki dodatkowi świeżych warzyw są one nie tylko pyszne, ale także wyjątkowo bogate w wartości odżywcze. Do przyrządzenia „szybkich” potrzebujemy:

·        * pierś z kurczaka

·       *  papryka (najlepiej w dwóch kolorach)

·        * cebula

·        * pieczarki

·        * czubata łyżka Musztardy Kieleckiej grillowej

·        *dodatkowo: ząbek czosnku, łyżeczka słodkiej papryki, pół łyżeczki chili, pieprz i sól, oliwa

Zaczynamy od przygotowania marynaty. Musztardę łączymy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, słodką papryką i chili oraz szczyptą soli i pieprzu. Pierś z kurczaka kroimy w dużą kostkę, przekładamy do miski i łączymy z marynatą, następnie odstawiamy na kilkanaście minut. W tym czasie zajmujemy się przygotowaniem warzyw. Cebulę kroimy w krążki, a paprykę w dużą kostkę. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy kolejno: kurczaka, paprykę, cebulę i pieczarki w całości. Warzywa solimy i skrapiamy oliwą, a następnie smażymy szaszłyki na patelni grillowej przez około 10 minut, z każdej strony po około dwie minuty. Gotowe!

Łosoś inspirowany wiosną

Do przygotowania naszej kolejnej propozycji wystarczy mniej niż 10 minut pracy i niewiele ponad kwadrans w piekarniku! Pieczony łosoś to danie znane i lubiane, ale nie każdy miał okazję spróbować go w proponowanym przez nas wydaniu. Przedstawiamy łososia w marynacie miodowo-musztardowej.

Potrzebne składniki:

·        * filet z łososia

·        * łyżka miodu

·        * 2 łyżki Musztardy Kieleckiej delikatesowej

·        * 2 duże ząbki czosnku

·        * 2 łyżki oliwy z oliwek

·        * dodatkowo: sól, pieprz, sok z cytryny

W niewielkim naczyniu łączymy ze sobą miód, musztardę, oliwę z oliwek oraz pokrojony na cienkie plasterki czosnek. Dodajemy pieprz, sól i sok z cytryny do smaku. Łososia myjemy, osuszamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie dokładnie pokrywamy go marynatą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez około 15-20 minut, w zależności od wielkości łososia.

Musztardy Kieleckie w plastikowych butelkach to niemal trzy razy więcej ulubionego produktu niż w klasycznych, szklanych opakowaniach. W ofercie firmy WSP „Społem” znajdziemy dwa warianty tego popularnego wyrobu. Pierwszy z nich to Musztarda Kielecka grillowa na bazie wyrazistej czarnej gorczycy, pomidorów oraz słodkiej papryki. Jest ona doskonałym uzupełnieniem nie tylko dań z grilla, ale także tych pieczonych w piekarniku lub smażonych. Drugim produktem, który dostaniemy w większym opakowaniu, jest Musztarda Kielecka delikatesowa. Wyróżnia się ona łagodnym aromatem i aksamitną konsystencją, dzięki czemu stanowi niezwykle smaczny dodatek do wielu potraw. Każdy z tych wariantów może być wyjątkowym uzupełnieniem prostych, pięcioskładnikowych dań.

 





Słowa kluczowe:WSP Społem

Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS