Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2018-10-29

A A A POLEĆ DRUKUJ

Sos Kielecki chrzanowy – nie tylko do mięs

Czasami szukamy oryginalnych dodatków, aby podkreślić smak potraw, a okazuje się, że najsmaczniejsze rozwiązania mamy pod ręką. Właśnie tak jest z chrzanem. Odkryj jego genialny smak zamknięty w małym, poręcznym słoiczku Sosu Kieleckiego chrzanowego. Zdziwisz się, jak często będziesz po niego sięgać.

W naszej kuchni biały sos chrzanowy najczęściej zestawiamy z mięsem. Świetnie skomponuje się on również z warzywami i rybami. To dlatego, że jest przede wszystkim wyrazisty, a nie  ostry. Dzięki temu podkreśli smak potraw, nie dominując ich tym samym.

Warzywne wariacje                

Do Sosu Kieleckiego chrzanowego typujemy nasze trzy ulubione warzywa: brokuły, buraki i bataty. Każde w innym wydaniu. Brokuły ugotujmy na delikatnej parze. Krótko, bo ok. 5 min. tak, aby były kruche i nierozgotowane. Polane sosem będą doskonałą przekąską między posiłkami. Buraki wykorzystajmy do przygotowania pożywnej bułki. Warstwami ułóżmy kruchą sałatę, solidny plaster kiszonego buraka, na to kleks sosu, rukola i ser kozi. A co z batatami? Te  pokrójmy w ćwiartki i upieczmy w piekarniku skropione oliwą z oliwek, z dodatkiem gruboziarnistej soli morskiej i rozmarynu. Bataty są dość wodniste dlatego opiekajmy je w niższej temperaturze ok. 160 st. C przez 50 min. Przed podaniem sprawdźmy ich strukturę, aby mieć pewność, że są dopieczone w środku. Słodkie ziemniaki jedzmy zanurzając w sosie chrzanowym.

Te ryby skradną wasze podniebienia

Nieczęsto w Polce podaje się rybę z dodatkiem sosu, a Brytyjczycy zajadają się takim połączeniem przy każdej okazji. Szczególnie upodobali sobie paluszki rybne, tak zwane fish fingers. My oprócz tego polecamy Wam dorsza w panierce. Podany z pieczonymi ziemniakami i kapustą kiszoną, będzie genialną obiadową propozycją. Szczególnie w jesienne popołudnia, kiedy organizm domaga się wartościowych posiłków. A jak lubicie ryby wędzone, koniecznie spróbujcie łososia lub makrelę z sosem chrzanowym na chlebie wieloziarnistym. Skradną wasze podniebienia.

Sos Kielecki chrzanowy dzięki wysokiej zawartości chrzanu wyróżnia się charakterystycznym aromatem. Koniecznie przetestujcie go w swoich ulubionych wydaniach. Delikatna, kremowa konsystencja sprawi, że będzie on wszechstronnym dodatkiem do przekąsek i dań głównych nie tylko na co dzień, ale i od święta.

Sugerowana cena Sosu Kieleckiego chrzanowego: 3,59 zł brutto / 180g





Słowa kluczowe:WSP Społem, Sos Kielecki

Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS