BACARDÍ, najczęściej nagradzana marka rumu na świecie powiększa swoje portfolio o nowy produkt. BACARDÍ Spiced to mieszanka rumów dojrzewających w wypalanych beczkach z dębu amerykańskiego, którym zawdzięcza nutę dymu w swoim smaku. Trunek miesza się z naturalnymi aromatami i przyprawami, by uzyskać bardziej wyrazisty, ale wciąż łagodny smak. BACARDÍ Spiced zdaniem konsumentów jest lepszy do lidera kategorii!
Zwyczaj mieszania rumu z owocami i przyprawami ma niemal tak długą historię, jak sam karaibski rum, więc wprowadzenie aromatycznej mieszanki do nieustannie powiększanego portfolio produktów BACARDÍ jest jak najbardziej uzasadnione. BACARDÍ Spiced to alkohol niezwykle uniwersalny, który będzie równie świetnie smakował podany z coca-colą, jak i w shotach. W obu wersjach będzie można poczuć jego niezwykłe walory smakowe.
Pojawienie się na rynku BACARDÍ Spiced w 2019 roku, stanowi odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie na rumy korzenne w Polsce i na świecie. Wśród składników w nowym trunku znajdują się między innymi: ekstrakt z miodu, wanilia z Madagaskaru, cynamon z Wietnamu oraz gałka muszkatołowa z Indonezji. W przeciwieństwie do najbardziej znanych produktów konkurencji, w składzie BACARDÍ Spiced nie ma sztucznych substancji słodzących, które miałyby wzmacniać i tak już bogaty aromat przypraw. Dzięki temu powstał pyszny napój alkoholowy o autentycznym smaku, pasującym do każdej okazji.
„Decyzja o wprowadzeniu aromatycznej mieszanki do naszego portfolio rumów przyszła naturalnie, wraz z zapotrzebowaniem ze strony konsumentów” – twierdzi Anna Adamowicz-Zarzycka, Brand Manager BACARDÍ POLSKA.„Jesteśmy przekonani, że BACARDÍ Spiced zadowoli kubki smakowe wieloletnich fanów przyprawionego rumu, jak i zdobędzie nowych zwolenników dzięki jedynej w swoim rodzaju kombinacji przypraw i aromatów”.
W lutym br. marka przeprowadziła blind test na grupie docelowej, czyli na kobietach i mężczyznach w wieku 22-28 lat. Badani ocenili BACARDÍ Spiced pozytywnie we wszystkich wymiarach: smaku, intensywności smaku i zapachu, posmaku oraz koloru. W przypadku testu sautéaż 72% konsumentów wskazało BACARDÍSpiced jako lepszy od lidera, również w drinku z colą badani preferowali BACARDÍ Spiced. 78% zapytanych osób deklarowało chęć zakupu testowanego alkoholu.
BACARDÍ Spiced stworzyli słynni Maestrosde Ron (Mistrzowie Rumu), którzy obmyślają i wytwarzają wszystkie produkty z portfolio BACARDÍ z pomocą swoich niezwykłych zmysłów – wzroku, smaku i zapachu, dzięki którym jakość alkoholu spełnia standardy BACARDÍ. Maestros de Ronsą starannie wyłaniani, a następne szkoleni z wykorzystaniem tajników wiedzy i doświadczenia w procesie produkcji rumu od siedmiu pokoleń.
Jako jedna z najstarszych i najbardziej poważanych marek rumu na świecie, BACARDÍ ma na swoim koncie ponad 157 lat historii i dziedzictwa. Dla firmy rodzinnej rum to coś więcej niż biznes – to sprawa, której z dumą przyświeca nazwisko rodowe, widniejące na każdej butelce. Kolejne pokolenia eksperckiej wiedzy i autentyczności są tego najlepszym dowodem.
BACARDÍ Spiced szukaj na półkach już w kwietniu!
O BACARDÍ® –Najczęściej nagradzanym rumie na świecie
W roku 1862, w mieście Santiago de Cuba, założyciel firmy Don Facundo BACARDÍ Massó zrewolucjonizował branżę spirytusową, gdy stworzył rum o niskiej zawartości ekstraktu i szczególnie łagodnym smaku – BACARDÍ. Wyjątkowy smak rumu BACARDÍ zainspirował pionierów koktajli do tego, by stworzyć jedne z najsłynniejszych na świecie mieszanek, takie jak BACARDÍ Mojito, BACARDÍ Daiquirí, BACARDÍ Cuba Libre, BACARDÍ® Piña Colada czy BACARDÍ Presidente. Rum BACARDÍ jest najczęściej nagradzanym na świecie alkoholem, który otrzymał ponad 674 nagrody za jakość, smak oraz innowacyjność. Dzisiaj rum BACARDÍ jest wytwarzany przede wszystkim w Puerto Rico, gdzie w trakcie procesu produkcyjnego dba się o to, by jego smak pozostawał taki sam jak w 1862 roku, gdy powstał po raz pierwszy.
W DNA BACARDÍ wpisana jest muzyka, taniec i zabawa w gronie przyjaciół. Marka zachęca do bycia sobą i spędzania czasu z przyjaciółmi, przy dźwiękach energetycznej muzyki oraz świetnych koktajlach.