Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2018-11-19

A A A POLEĆ DRUKUJ

Majonez Kielecki na świątecznym stole

Święta kojarzą nam się z tym, co najlepsze. Do przygotowania Bożonarodzeniowych potraw oraz smakołyków używamy tylko sprawdzonych składników i dodatków. Chcemy, aby nasi najbliżsi cieszyli się tym czasem, próbując pieczołowicie przygotowanych dań. To dlatego w naszych kuchniach między wszystkimi rarytasami nie może zabraknąć znanego od pokoleń Majonezu Kieleckiego. Tego wyjątkowego i jedynego w swoim rodzaju. Niezastąpionego w tradycyjnych potrawach.

Uwielbiamy magiczny okres Świąt Bożego Narodzenia. Wszystko smakuje nam lepiej i nawet godziny spędzone w kuchni nie męczą tak, jak mogłoby nam się to wydawać. Bo nie da się ukryć, że przygotowanie kolacji wigilijnej i kulinarnej oprawy na kolejne świąteczne dni, to nie lada wyczyn. Tak przynajmniej przyjęło się w polskiej tradycji i jesteśmy pewni, że jeszcze przez długie lata się nie zmieni.

Sprytne zakupy

Aby sprawnie przygotować się do świętowania podstawą jest dobra organizacja. Warto odpowiednio wcześniej zaplanować menu i sporządzić dokładną listę zakupów z podziałem na dania. Oprócz zapisania na niej potrzebnych składników, warto zastanowić się nad ich gramaturami. To ważne, ponieważ wiele produktów możemy kupić w mniejszych i większych opakowaniach. Dzięki temu precyzyjnie wykorzystujemy składniki, nie narażając ich na utratę świeżości. Coraz więcej osób wspiera ideę Zero Waste, która zachęca do wykorzystania wszystkich elementów jedzenia, a przede wszystkim nie marnowania go. Jest to bardzo ważne szczególnie w kontekście świąt, gdzie jak pokazują nasze doświadczenia – gotujemy w ogromnych ilościach, natomiast gorzej jest z przejedzeniem przygotowanych zapasów. Dlatego planując zakupy miejmy i ten aspekt na uwadze. W koncepcję mądrego kupowania wpisała się właśnie WSP Społem w Kielcach, oddając w nasze ręce słoiczki Majonezu Kieleckiego w różnych gramaturach – 170 ml, 310 ml, 500 ml, a nawet 700 ml. Spory wybór, prawda? Ale właśnie to rozwiązanie jest niesamowicie praktyczne, ekonomiczne i do tego ekologiczne. Planując zakupy pójdźcie tą drogą. Najpierw sprawdźcie, jakich składników potrzebujecie, a później dopasujecie do nich gramatury.

Niezmienne smaki

Choć coraz częściej przełamujemy nasze tradycyjne potrawy inspiracjami z kuchni świata, świąteczne smaki są niezmienne.  Smażony karp, kapusta kiszona z grzybami w pierogach, uszkach czy krokietach, czerwony barszcz i niezastąpiona sałatka warzywna. Każda z tych potraw ma swój sekrety składnik, który podtrzymuje od lat wyjątkowość smaku. I tak jest z Majonezem Kieleckiem. Już od blisko 60 lat gości na naszych stołach w sałatkach, przekąskach z warzywami, wędlinami oraz jajkami. Jest również dodawany do sosów, zapiekanek oraz tart, szczególnie na święta, tych z aromatycznymi grzybami. Jak żaden inny podkreśla potrawy swoim charakterystycznym, wyrazistym smakiem i idealnie gładką konsystencją. Nieprzypadkowo wpisujemy go na listę zakupów. Prosty i niezmienny od lat skład sprawia, że to produkt najwyższej jakości. W słoiczku Majonezu Kieleckiego znajdziemy wyłącznie olej rzepakowy rafinowany, musztardę (wytwarzana również w WSP Społem w Kielcach na bazie wody, octu, gorczycy, cukru i soli), wodę i żółtka kurzych jaj.  I zero substancji konserwujących. A to oznacza, że mamy pewność wyboru produktu najwyższej jakości.

Koniecznie zadbajmy o to, aby wybierane produkty pochodziły od wiarygodnych producentów. To sprawi, że świąteczne potrawy będą nie tylko pewne, ale i smaczne. Bo nie ma nic przyjemniejszego, jak przyjemnie ugoszczeni bliscy.

Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego: 5,99 zł brutto /310 ml





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS