Jak to wygląda od kuchni? Czy zdajemy sobie sprawę w jaki sposób pracownicy ekskluzywnych hoteli, restauracji, środków transportu dbają o to, by ich klienci mieli zapewnioną pierwszorzędną obsługę? Jenny Powell, brytyjska prezenterka telewizyjna, odkrywa sekrety takich miejsc w swoim programie pt. „Luksus bez tajemnic”, który można obejrzeć w telewizji Travel Channel. Prowadząca podpatruje m.in. obsługę hoteli pięcio-, sześcio- a nawet siedmiogwiazdkowych, poczynając od szefa kuchni hotelu Delaire Graff Estate w RPA aż po kamerdynera na zamówienie
z hotelu The Wellesley w Londynie. Jak dbają o szczegóły, do których wagę przywiązują ich klienci, w jaki sposób za każdym razem osiągają ich zadowolenie, a co najważniejsze, jak udaje im się przez cały czas zachować uśmiech na twarzy? Obserwując proces sprawdzania perfekcyjnej dekoracji ze złotych liści w Emirates Palace w Abu Dabi, czy przycinanie zieleni nożyczkami do paznokci w Gleneagles w Szkocji, Jenny przekona się, że każdy szczegół ma znaczenie. Podczas swoich podróży odkryje, że zapewnienie gościom pierwszorzędnej obsługi wymaga pierwszorzędnego wysiłku ze strony niedocenianych bohaterów luksusowego życia.
„Luksus bez tajemnic” na antenie Travel Channel
Podwójne premiery od czwartku, 24 października o godz. 20:00