Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2018-07-23

A A A POLEĆ DRUKUJ

Karkówka dla smakosza

Jaki jest sekret pysznej karkówki? To po prostu dobrze dobrane przyprawy, takie jak przyprawa do karkówki Galeo oraz czas na marynowanie mięsa. 

Karkówka to jeden z chętniej wybieranych rodzajów mięsa. Trudno się dziwić – jest soczysta i pełna smaku. Wystarczy dobrze ją doprawić, a potem usmażyć, upiec lub udusić. Jest też niewątpliwym przebojem spotkań przy grillu.

Jakie przyprawy najlepiej pasują do karkówki? Oczywiście czosnek! Charakteru nadadzą jej również słodka i ostra papryka, kolendra, gorczyca i pieprz. Rozmaryn i majeranek wzbogacą ją o ziołowy aromat, a owoc jałowca i goździki nasuną skojarzenia z kuchnią staropolską. Cały ten zestaw znajdziemy w przyprawie do karkówki Galeo, dodatkowo zawierającej odpowiednio dobraną ilość soli i szczyptę cukru dla przełamania smaku. Mięso będzie najsmaczniejsze, jeśli przed przygotowaniem zamarynujemy je na co najmniej dwie godziny w samej przyprawie lub przyprawie wymieszanej z olejem.

Przyprawę do karkówki Galeo znajdziemy w tradycyjnych sklepach spożywczych i sieciach lokalnych na terenie całego kraju, a także w sieciach Kaufland, Carrefour i E.Leclerc w opakowaniu 16 g w cenie ok. 1,29 zł. Przyprawa wystarcza na ok. 1,5 kg mięsa.





Słowa kluczowe:Galeo, karkówka

Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS