Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2017-02-14

A A A POLEĆ DRUKUJ

Dwa wyróżnienia dla marki Bracia Koral - Lody Jak Dawniej w prestiżowym programie

150x110

Rożek śmietankowy z truskawkami oraz lody śmietankowe marki Bracia Koral - Lody Jak Dawniej otrzymały certyfikat "Doceń polskie" oraz tytuł Top Produkt podczas Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego "Doceń polskie".

Decyzja o przyznaniu prestiżowych certyfikatów dla dwóch wyrobów marki Bracia Koral - Lody Jak Dawniej zapadła 1 lutego w Sosnowcu podczas XXIII certyfikacji żywności "Doceń polskie".

Smaki dla najbardziej wymagających

- Odpowiedni smak i wygląd, a także cena adekwatna do jakości - tylko wyroby posiadające te cechy mogą zostać nagrodzone przez Lożę Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Poza tym, każdy z nich musi posiadać tzw. polski akcent wyrażający związek produktu z naszym krajem - mówi Marek Bielski, twórca programu „Doceń polskie”. - Godło promocyjne przyznawane jest za konkretny produkt, który uzyskał od Loży Ekspertów minimum 7,5 pkt. Tytułem Top Produkt honoruje się natomiast żywność z maksymalnymi notami - dodaje Bielski.

- Wyróżnienia są potwierdzeniem wysokiej jakości naszych produktów. Sekret doskonałości wyrobów kryje się w naturalnych, starannie wyselekcjonowanych składnikach pochodzących wyłącznie od najlepszych dostawców. Puszysta śmietanka, prawdziwe masło oraz porcje świeżych owoców – te kompozycje smakowe poruszają podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy – mówi Piotr Gąsiorowski, Dyrektor Marketingu PPL Koral, właściciela marki Bracia Koral - Lody Jak Dawniej.

Do certyfikacji zostało zakwalifikowanych ponad 180 produktów z asortymentu niemal 80 wytwórców z całej Polski. Honorowy patronat nad atestacjami żywności sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni.


dostarczył infoWire.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS